Kontakt afdelingen

Tlf. 32 63 03 70
Niels Håkonsen
Afdelingschef
 

Om afdelingen


Uddannelsesafdelingen står for rådgivning i lærlingespørgsmål og bidrager til at løse konflikter mellem arbejdsgiver og elev. Står for kurser og efteruddannelser for både mester og svende, og mesterskaber for lærlinge.

 

Kursus og Uddannelsesudvalg

Se det politiske udvalg
Uddannelse til maler

Aktuelt

Lær den nye uddannelse at kende

 

Med reformen af erhvervsuddannerlserne er der sket ændringer i såvel optagelsen til uddannelserne og indholdet af skoleophold og praktikperioderne.
 

Helt nyt er det, at eleverne skal bestå folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik med mindst karakteren 02 for at komme direkte ind på en erhvervsuddannelse. Og når de begynder, er det på ét fælles grundforløb i de første 20 uger, hvorefter de går videre til et 20 ugers grundforløb i deres valgte fag.
 

For malerfaget betyder det, at eleverne får 30 uger mere på grundforløb end før. Derofr har Malerfagets Faglige Fællesudvalg, MFFU, udarbejdet en række kompetencemål, som malereleverne skal beherske efter de 20 uger, og bl.a. er nogle mål flyttet frem fra det gamle hovedforløb til det nye grundforløb, så eleverne fremover skal kunne nå videre end før i hovedforløbet.

 

>> Læs mere i uddannelsesordningen

>> Bekendtgørelse for maleruddannelsen
 

Seneste nyt


Svært at skaffe malerelever nok
08-02-2017
Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…
Malerfaget vil miste elever
25-01-2017
Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…
"Det fede ved mit fag"
24-01-2017
De unge talenter dyster om danmarksmesterskabet fra torsdag - lørdag.
>> Læs mere…
Side:   1 2 3   Næste

Uddannelse